Юстування об’єктивів Canon Nikon

Юстування об’єктивів Рівне. Що таке Юстування? Простими словами “юстування” це процедура підналаштування пристроїв для забезпечення відповідності їхнім характеристикам і відповідно правильній роботі.

Іншими словами юстування об’єктивів це підналаштування їхніх оптичних параметрів для правильної роботи, точніше кажучи різкого зображення в межах заявлених виробником. Юстувати потрібно як об’єктиви бувші у використанні так і нові. Багато хто вважає що юстувати об’єктиви має виробник, якщо мова йде про нові екземпляри. Але на ділі це не завжди так. Буває приносять юстувати і нові об’єктиви, особливо це стосується серії ART об’єктивів Sigma.
В чому ж заключається проблема? А проблема в тому, що фокусування фотокамери через об’єктив відбувається з деякою похибкою яка впливає на різкість зображення знімка на відкритій діафрагмі об’єктива. Фокусування може відбуватися не на тому місці на яке вказувала точка фокусування фотокамери. Або спереді від точки фокусування, що називається ФРОНТ-ФОКУС, або ззаді від точки фокусування що називається БЕК-ФОКУС. Це скажімо найрозповсюдженіша проблема. Але існують і інші проблеми в оптичній системі об’єктива. Це такі як зміщення лінз відносно осі в різні сторони, або нахил лінз.