Заміна сокета процесора ноутбука

Бувають випадки коли при включенні ноутбука, ноутбук ніби включається але зображення на моніторі відсутнє, тобто він залишається темним. В цьому випадку може бути кілька проблем які зв’язані з цим недоліком. В основному це вихід з ладу мікросхем відео або однієї з мікросхем чіпсета, тобто мостів, як їх частіше називають. Ще з цією поломкою можуть бути зв’язані шлейфи матриці, які з часом обломуються, ну і останнє це сокет процесора, який від перегріву або по іншим причинам втрачає контакт з платою.

Існує два основних види пайки сокетів на плату, це коли контакти сокета вставляються в плату і запаюються контакти з протилежної сторони плати, а також коли припій у вигляді кульок посаджено на сам сокет і ці контакти запаюються зверхку плати, тобто зі сторони встановлення сокету. Останній вид пайки являється набагато

складнішим від першого. Так як в першому випадку можна замінити сокет маючи тільки хороший паяльник, так як в другому треба мати паяльну станцію з нижнім і верхнім підігрівом які контролюються температурними датчиками. До того ж треба знати температурний режим пайки і мати достатньо досвіду для проведення такого роду робіт.